miercuri, 20 februarie 2013

Reiki



Reiki este un sistem de „terapie prin lumină“. Ideea de vindecare „prin punerea mâinilor“, măcar ca o simplă mângâiere și gest de compasiune, este arhetipală.

Reiki este:
o metoda de auto-realizare (trezirea spirituala), fondata de Mikao Usui la inceputul anilor 1900. Un efect al practicii Reiki este de vindecare, la toate nivelurile: spiritual, emotional, mental, fizic. Ingredientul cheie, care ofera aceastei metode identitatea sa unica, este constientizarea si utilizarea unei Energii perceptibile si determinabile numita Reiki – care este Energia cea mai subtila si cu cea mai ridicata vibratie din dimensiunea fizica. Cu alte cuvinte, este prima manifestare fizica a Sursei pure (si Reiki ne conecteaza la aceasta Sursa de energie pura, numita Shinki).

Reiki este o metoda de „a nu-face”. Noi “facem” Reiki prin faptul ca acordam atentie Energiei (fiind Prezenti Aici si Acum devenim constienti de ea – nota traducatorului), ceea ce se face fara nici un efort personal, precum si predand vointa noastra personala catre Sursa a Tot ce Este. Nu incearca sa manipuleze sau sa controleze rezultatul; avem incredere ca Sursa a Tot ce Este (cea care ne-a creat pe noi precum si orice altceva) este mai bine informata si mai inteleapta decat sinele nostru personal.

Bibliografie

Compendiu ilustrat de Reiki, de Risvan Vlad Rusu, DAO PSI, 2007
Irealitatea imediată, teoria și practica esoterică, de Vlad T. Popescu, DAO PSI, 2007
Dincolo de frontierele Reiki, de Vlad T. Popescu, Editura RAO, 2009
Inițiere în Reiki, de Risvan Vlad Rusu, Polirom, 2005
Reiki între mit și realitate, de Ovidiu-Dragoș Argeșanu, DAO PSI, 2005
Dicționar de simboluri pentru protecția spirituală, de Risvan Vlad Rusu, DAO PSI, 2006
Reiki tradițional, de la Gradul I la Maestru, de Dumitru Hristenco, ediția a II-a, Teora, 1998
Reiki, de Dumitru Hristenco, Teora 1994
Reiki Modern, de Dumitru Hristenco, Teora 2002


Carti online:

Manual Usui Shiki Reiki Ryoho de MIKAO USUI (in Limba Romana)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu